Construirea unor noi stadioane în Pitești și Constanța dar și a unui patinoar modern la Sfântul Gheorghe

Semnarea contractelor pentru construirea noilor stadioane din Pitești și Constanța, dar și a unui patinoar modern la Sfântul Gheorghe reprezintă un moment istoric pentru infrastructura sportivă din România.
Investiția totală de peste 235 de milioane de euro subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive și a sportului de masă.

Prima investiție vizează construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în Municipiul Constanța, județul Constanța, care va avea o capacitate de 18.000 locuri, o suprafață desfășurată de circa 64.000 mp, va cuprinde  un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pista cu 6 culoare) cu o tribună de circa 1.000 locuri,  o clădire de vestiare pentru antrenament și amenajări exterioare. Valoarea contractului depășește 490 de milioane lei și are o durată de proiectare și execuție de 28 de luni.

Al doilea stadion, „Nicolae Dobrin”, va fi construit în Municipiul Pitești, județul Argeș, va avea capacitatea de 15.200 de locuri și suprafață desfășurată de peste 71.000 mp. Alături de noul stadion de fotbal, va fi realizat și Centrul de copii și juniori FC Argeș și vor fi construite spații de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spații de birouri, de parcare, comerciale și de expunere, dar și zone de alimentație publică. Valoarea contractului este de circa 372 de milioane lei, cu o durată de proiectare și execuție de 43 de luni.

Ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4.

Al treilea obiectiv de investiții este un patinoar artificial, care va fi construit în Municipiul Sfântu Gheorghe, din județul Covasna. Acesta va avea o suprafață desfășurată de peste 12.000 mp și o capacitate de peste 2.100 de locuri în tribune. Patinoarul va fi dotat cu un centru medical și de metodologie sportivă, va putea găzdui competiții naționale și internaționale la standardele cele mai moderne, promovând astfel atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Valoarea acestui contract este de circa 245 milioane  lei, cu o durată de proiectare și execuție de 40 de luni.